Ahad, 3 April 2011

Sambal Belacan

BAHAN-BAHAN : 2-3 batang cili merah (kalau nak pedas letak le sikit cili padi) 1 inci belacan (bakar lagi best) 2 biji limau kasturi (satu perah awal..1 masa nak makan) garam secubit kecik cukup...agak..nanti masin pula CARA-CARA 1. Tumbuk / blander cili sampai hancur 2. Masuk belacan dan garam...tumbuk lagi kasi sebati 3. Perah limau kasturi...gaul..

Tiada ulasan:

Sambal Belacan

BAHAN-BAHAN : 2-3 batang cili merah (kalau nak pedas letak le sikit cili padi) 1 inci belacan (bakar lagi best) 2 biji limau kasturi (satu perah awal..1 masa nak makan) garam secubit kecik cukup...agak..nanti masin pula CARA-CARA 1. Tumbuk / blander cili sampai hancur 2. Masuk belacan dan garam...tumbuk lagi kasi sebati 3. Perah limau kasturi...gaul..

>