Sabtu, 4 Jun 2011

Berita Harian Online | Wabak E.coli kini di 12 negara

2011/06/04

pix_gal0
Bakteria mampu berjangkit antara manusia dianggap paling berbahaya GENEVA: Wabak E.coli kini dikesan di 12 negara dan semakin berbahaya kerana boleh berjangkit antara manusia.
Pendedahan itu dibuat oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) selepas bakteria itu dikesan di Amerika Syarikat, Republik Czech, Perancis, Jerman, Austria, Denmark, Belanda, Sepanyol, Sweden, Norway, Switzerland dan Britain.
Lebih 1,700 kes jangkitan dilaporkan di seluruh dunia sejak kes pertama dilaporkan di Jerman dengan 18 maut setakat ini. WHO menyatakan, bakteria penyebar wabak itu adalah baru dan lebih mudah berjangkit selain tahan antibiotik dan mempunyai tempoh inkubasi selama lapan hari yang bermakna jangkitan belum sampai kemuncaknya. Pakar masih tidak pasti sumber jangkitan meskipun menolak teori awal bahawa ia daripada timun Sepanyol. Kebimbangan meningkat hingga Russia mengharamkan import semua sayur-sayuran Eropah. Sementara itu, saintis yang menyiasat jangkitan mendapati bakteria itu membawa toksin biasa yang beracun dan boleh melekat pada usus pesakit. Mereka mengakui E.coli jenis terbaru ini paling beracun terhadap manusia. Kebanyakan Escherichia coli, atau bakteria E.coli, tidak berbahaya. Bakteria yang menyebabkan penduduk Eropah jatuh sakit dikenali sebagai 0104:H4, yang menghasilkan toksin Shiga atau STEC. Antara petanda jangkitan ialah cirit birit dan muntah. Dalam kes memudaratkan, ia menyebabkan sindrom uremik hemolitik (HUS) iaitu serangan terhadap buah pinggang hingga menyebabkan koma, sawan dan angin ahmar. “Jerman kini melaporkan 470 kes HUS. Ini amat luar biasa,” kata Dr Robert Tauxe, pakar penyakit bawaan makanan di Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Amerika Syarikat (CDC). CDC bekerjasama dengan pihak berkuasa kesihatan Jerman dalam kes itu sejak lewat minggu lalu. – Reuters/Agensi www.bharian.com.my

Jumaat, 3 Jun 2011

PRASEKOLAH KU

Hasil tangan rakan2 dari UMS (Program Outreach) di SK.Tagibang baru2 ni 27-30 Mei 2011

WITH FAMILY ON THE WAY TO SK.TAGIBANG

Gambar ini diambil oleh rakan ketika perhentian pertama dalam perjalanan menuju ke SK.Tagibang pada 27 Mei 2011 (Jumaat)

DURIAN BELANDA ADALAH PENAWAR SEBENAR KANSER

Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu?
Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser.
Pohonnya rendah, di Brazil dinamai 'Graviola', di Sepanyol 'Guanabana' bahasa Inggeris dipanggil 'Soursop'. Di Indonesia, dikenali sebagai buah Sirsak manakala di Malaysia dipanggil sebagai Durian Belanda. Buahnya agak besar, kulitnya berduri lembut, isi buah berwarna putih, rasanya masam-masam manis, dimakan dengan cara membuka kulitnya atau dibuat jus.
Khasiat dari buah durian belanda ini memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.
Salah satu contoh betapa pentingnya kewujudan Institut Sains Kesihatan bagi orang-orang Amerika adalah kerana institut ini telah membuka tabir rahsia buah ajaib ini. Fakta yang membingungkankan adalah: Jauh dipedalaman hutan Amazon, tumbuh 'pohon ajaib', yang akan merubah cara berfikir anda, doktor anda, dan dunia mengenai proses penyembuhan kanser dan harapan untuk bertahan hidup.
Hasil penyelidikan membuktikan “pohon ajaib” dan buahnya ini :
i) Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, TANPA rasa mual, berat badan turun, rambut gugur, seperti yang terjadi pada terapi kemo.
ii) Melindungi sistem kekebalan tubuh dan mencegah dari jangkitan yang mematikan.
iii) Pesakit merasakan lebih kuat, lebih sihat selama proses perawatan / penyembuhan.
iv) Menambah tenaga dan penampilan fizikal semakin bertambah baik.
Sumber berita sangat mengejutkan ini berasal dari salah satu pengeluar farmasi terbesar di Amerika. Buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini adalah :
1. Secara berkesan memilih sasaran dan membunuh sel jahat dari 12 jenis kanser yang berbeza, diantaranya kanser : Usus Besar, Payu Dara, Prostat, Paru-Paru dan Pankreas.
2. Daya kerjanya 10,000 kali lebih kuat dalam memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dibandingkan dengan Adriamycin dan Terapi Kemo yang biasa digunakan!
3. Tidak seperti terapi kemo, ekstrak buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh sel-sel jahat dan TIDAK membahayakan atau membunuh sel-sel yang sihat.
Penyelidikan telah dilakukan secara ekstensif pada pohon “ajaib” ini,selama bertahun-tahun tapi kenapa kita tidak tahu langsung mengenai hal ini ? Jawabnya adalah : Begitu mudah kesihatan kita, kehidupan kita, dikendalikan oleh yang memiliki wang dan kekuasaan!
Salah satu perusahaan ubat terbesar di Amerika dengan aset jutaan dollar melakukan penyelidikan luar biasa pada pohon Graviola yang tumbuh dihutan Amazon ini. Ternyata beberapa bahagian dari pohon ini : kulit kayu, akar, daun, isi buah dan bijinya, selama berabad-abad lamanya telah menjadi penawar bagi suku Indian di Amerika Selatan untuk menyembuhkan : sakit jantung, asma, masalah berkaitan hati dan rematik. Dengan bukti-bukti ilmiah yang minimum, perusahaan yang mengumpulkan dana dan sumber usaha manusia yang sangat besar bagi tujuan melakukan penyelidikan dan berbagai ujian. Hasilnya sangat menakjubkan. Graviola secara ilmiah telah terbukti sebagai agen pembunuh sel kanser yang berkesan !
Tapi… kisah Graviola hampir berakhir disini. Kenapa?
Dibawah undang-undang persekutuan, sumber bahan semulajadi untuk ubat adalah DILARANG dipatentkan.
Perusahaan menghadapi masalah besar dan mereka berusaha sedaya upaya dengan pembiayaan sangat besar untuk membuat klon tiruan dari Graviola ini agar ianya dapat dipatentkan sehingga dana yang dikeluarkan untuk penyelidikan dan ujian dapat dituntut dan bahkan mengaup keuntungan besar. Tapi usaha ini tidak berhasil kerana Graviola tidak berjaya diklon. Perusahaan gigit jari setelah mengeluarkan dana jutaan dolar untuk usaha penyelidikan mereka.
Ketika mimpi untuk mendapatkan keuntungan besar beransur-ansur pudar, kegiatan penyelidikan juga turut berhenti. Lebih parah lagi, perusahaan menutup projek ini dan memutuskan untuk TIDAK menerbitkan hasil penyelidikan ini.
Beruntunglah, ada salah seorang ilmuwan dari kumpulan penyelidik tidak sanggup melihat kekejaman ini terjadi. Dengan mengorbankan kerjayanya, dia menghubungi sebuah perusahaan yang biasa mengumpulkan bahan-bahan bersumberkan semulajadi dari hutan Amazon untuk penghasilan penawar.
Ketika para pakar penyelidik dari Institut Sains Kesihatan mendengar berita keajaiban Graviola, mereka mulai lakukan usaha penyelidikan. Hasilnya sangat mengejutkan. Graviola terbukti sebagai pohon pembunuh sel kanser yang berkesan.
The National Cancer Institute mulakan penyelidikan ilmiah yang pertama pada tahun 1976. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu Graviola mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Sayangnya hasil ini hanya untuk keperluan dalaman dan tidak dihebahkan.
Sejak 1976, Graviola telah terbukti sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza.
Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan, mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam Graviola, mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10,000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan terapi kemo!
Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun Graviola mampu membunuh sel kanser secara berkesan, terutama sel kanser: Prostat, Pankreas, dan Paru-paru.
Setelah hampir 7 tahun tidak ada berita mengenai Graviola, akhirnya berita keajaiban ini pecah juga, melalui informasi dari Lembaga-lembaga seperti disebutkan terdahulu.
Kisah lengkap tentang Graviola, dimana memperolehnya, dan bagaimana cara memanfaatkannya, dapat dijumpai dalam Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers, Safe as Mother’s milk, sebagai bonus istimewa percuma terbitan Health Sciences Institute. Sekarang anda tahu manfaat durian belanda yang luar biasa ini. Rasanya manis-manis masam begitu menyegarkan. Buah yang 100% semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan. Sebarkan maklumat berharga ini kepada keluarga, saudara, sahabat dan teman yang anda kasihi.
Sumber : http://farmashealth.blogspot.com/

DUA WANITA IDOLA KU

Pegawai Daerah Kota Marudu Pn.Luvita Koisun dan ADUN N.5 Tandek YB.Puan Anita Baranting..

Khamis, 2 Jun 2011

5 Tips Menghilangkan Kedutan

Adakah kedutan itu proses penuaan biasa yang berlaku selari dengan umur seseorang? Ramai antara kita sedaya upaya akan cuba menghilangkan kedutan ini dengan pelbagai cara. Jika anda masih tercari-cari cara yang sesuai untuk mendapatkan kulit muda yang tegang dan anjal, pastikan anda membaca & mencuba 5 cara mudah untuk mendapatkan kulit tegang dan anjal. Berkemungkinan salah satu daripadanya adalah yang terbaik & sesuai dengan anda:
  1. Mengambil makanan/minuman yang berkolagen: Kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang secara semulajadi di dalam tubuh anda. Kolagen termurah & terbaik di pasaran yang sangat memuaskan hati saya adalah Cocoa Collagen Power Plus. Tahukah anda kepentingan kolagen itu sebenarnya adalah sama seperti pentingnya meminum air yang secukupnya setiap hari.
  2. Memakai krim anti kedut: Pilihlah krim anti kedut yang paling sesuai dengan kulit anda. Untuk mendapatkan yang terbaik dapatkan nasihat pakar kulit & kecantikan professional. Ingat, yang mahal tidak semestinya yang terbaik.
  3. Memakai krim sinaran anti UV: Sinaran cahaya matahari yang berpanjangan juga boleh menyebabkan kedutan pada kulit anda. Sebaiknya tiap kali keluar rumah pakailah krim sinaran anti UV yang mempunyai kadar SPF yang tinggi
  4. Suntikan Vitamin/Kolagen: Kesannya adalah hampir sama dengan pengambilan kolagen di dalam makanan/minuman setiap hari. Cuma suntikan adalah mahal & terpaksa menanggung sakit. Untuk memastikan kesannya berpanjangan suntikan mesti diulang dalam tempoh masa tertentu.
  5. Jaga pemakanan: Banyakkan makan sayur & buah-buahan. Juga meminum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.
Jadi tempahlah Cocoa Collagen anda hari ni! :)

Rabu, 1 Jun 2011

AKU DI PUSARA KAKAK LOLI

31 Mei 2011 - Kenduri mendiang Kakak Loli di Kg.Pinawantai... semoga mendiang aman sejahtera di sana.. Kami sangat merindui mu Kak...

3HEROES DAN BAPA DI TAGIBANG

Program Outreach UMS yang berlangsung di sekolah ku baru2 ini memberikan aku kesempatan untuk mengajak bersama anak2 ku ke sekolah. Dalam masa yang sama, suami juga terlibat dalam kumpulan JPAM yang dijemput bersama untuk menyertai Program ini kerana kenderaan JPAM yang digunakan untuk masuk ke sekolah pedalaman ini..

Selasa, 31 Mei 2011

RIP - BELOVE SISTER KAKAK LOLI

Pemergian mu tak akan pernah dilupakan.
Rest In Peace my dear sister...

PROGRAM OUTREACH UMS DI SK.TAGIBANG, KOTA MARUDU 2011

Program Outreach Penandaarasan Pendidikan di SK.Tagibang yang berlangsung dari 27-30 Mei baru2 ini banyak membuka minda dikalangan murid2 dan ibubapa.
Program ini dikendalikan oleh mahasiswa dan Mahasiswi yang mengambil Master di UMS.
Sesungguhnya kehadiran mereka dengan membawa program sebegini sangat bermakna kepada kami yang bertugas di sekolah pedalaman.
Semoga program ini akan menambahkan lagi motivasi murid2 dan ibubapa terhadap kepentingan pendidikan untuk masa depan.
Kami sangat2 mengharapkan supaya selepas ini akan lebih ramai pihak2 yang akan membuat program kemasyarakatan, pendidikan di sekolah ini.

Berita Harian Online | Wabak E.coli kini di 12 negara

2011/06/04

pix_gal0
Bakteria mampu berjangkit antara manusia dianggap paling berbahaya GENEVA: Wabak E.coli kini dikesan di 12 negara dan semakin berbahaya kerana boleh berjangkit antara manusia.
Pendedahan itu dibuat oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) selepas bakteria itu dikesan di Amerika Syarikat, Republik Czech, Perancis, Jerman, Austria, Denmark, Belanda, Sepanyol, Sweden, Norway, Switzerland dan Britain.
Lebih 1,700 kes jangkitan dilaporkan di seluruh dunia sejak kes pertama dilaporkan di Jerman dengan 18 maut setakat ini. WHO menyatakan, bakteria penyebar wabak itu adalah baru dan lebih mudah berjangkit selain tahan antibiotik dan mempunyai tempoh inkubasi selama lapan hari yang bermakna jangkitan belum sampai kemuncaknya. Pakar masih tidak pasti sumber jangkitan meskipun menolak teori awal bahawa ia daripada timun Sepanyol. Kebimbangan meningkat hingga Russia mengharamkan import semua sayur-sayuran Eropah. Sementara itu, saintis yang menyiasat jangkitan mendapati bakteria itu membawa toksin biasa yang beracun dan boleh melekat pada usus pesakit. Mereka mengakui E.coli jenis terbaru ini paling beracun terhadap manusia. Kebanyakan Escherichia coli, atau bakteria E.coli, tidak berbahaya. Bakteria yang menyebabkan penduduk Eropah jatuh sakit dikenali sebagai 0104:H4, yang menghasilkan toksin Shiga atau STEC. Antara petanda jangkitan ialah cirit birit dan muntah. Dalam kes memudaratkan, ia menyebabkan sindrom uremik hemolitik (HUS) iaitu serangan terhadap buah pinggang hingga menyebabkan koma, sawan dan angin ahmar. “Jerman kini melaporkan 470 kes HUS. Ini amat luar biasa,” kata Dr Robert Tauxe, pakar penyakit bawaan makanan di Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Amerika Syarikat (CDC). CDC bekerjasama dengan pihak berkuasa kesihatan Jerman dalam kes itu sejak lewat minggu lalu. – Reuters/Agensi www.bharian.com.my

PRASEKOLAH KU

Hasil tangan rakan2 dari UMS (Program Outreach) di SK.Tagibang baru2 ni 27-30 Mei 2011

WITH FAMILY ON THE WAY TO SK.TAGIBANG

Gambar ini diambil oleh rakan ketika perhentian pertama dalam perjalanan menuju ke SK.Tagibang pada 27 Mei 2011 (Jumaat)

DURIAN BELANDA ADALAH PENAWAR SEBENAR KANSER

Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu?
Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser.
Pohonnya rendah, di Brazil dinamai 'Graviola', di Sepanyol 'Guanabana' bahasa Inggeris dipanggil 'Soursop'. Di Indonesia, dikenali sebagai buah Sirsak manakala di Malaysia dipanggil sebagai Durian Belanda. Buahnya agak besar, kulitnya berduri lembut, isi buah berwarna putih, rasanya masam-masam manis, dimakan dengan cara membuka kulitnya atau dibuat jus.
Khasiat dari buah durian belanda ini memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.
Salah satu contoh betapa pentingnya kewujudan Institut Sains Kesihatan bagi orang-orang Amerika adalah kerana institut ini telah membuka tabir rahsia buah ajaib ini. Fakta yang membingungkankan adalah: Jauh dipedalaman hutan Amazon, tumbuh 'pohon ajaib', yang akan merubah cara berfikir anda, doktor anda, dan dunia mengenai proses penyembuhan kanser dan harapan untuk bertahan hidup.
Hasil penyelidikan membuktikan “pohon ajaib” dan buahnya ini :
i) Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, TANPA rasa mual, berat badan turun, rambut gugur, seperti yang terjadi pada terapi kemo.
ii) Melindungi sistem kekebalan tubuh dan mencegah dari jangkitan yang mematikan.
iii) Pesakit merasakan lebih kuat, lebih sihat selama proses perawatan / penyembuhan.
iv) Menambah tenaga dan penampilan fizikal semakin bertambah baik.
Sumber berita sangat mengejutkan ini berasal dari salah satu pengeluar farmasi terbesar di Amerika. Buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini adalah :
1. Secara berkesan memilih sasaran dan membunuh sel jahat dari 12 jenis kanser yang berbeza, diantaranya kanser : Usus Besar, Payu Dara, Prostat, Paru-Paru dan Pankreas.
2. Daya kerjanya 10,000 kali lebih kuat dalam memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dibandingkan dengan Adriamycin dan Terapi Kemo yang biasa digunakan!
3. Tidak seperti terapi kemo, ekstrak buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh sel-sel jahat dan TIDAK membahayakan atau membunuh sel-sel yang sihat.
Penyelidikan telah dilakukan secara ekstensif pada pohon “ajaib” ini,selama bertahun-tahun tapi kenapa kita tidak tahu langsung mengenai hal ini ? Jawabnya adalah : Begitu mudah kesihatan kita, kehidupan kita, dikendalikan oleh yang memiliki wang dan kekuasaan!
Salah satu perusahaan ubat terbesar di Amerika dengan aset jutaan dollar melakukan penyelidikan luar biasa pada pohon Graviola yang tumbuh dihutan Amazon ini. Ternyata beberapa bahagian dari pohon ini : kulit kayu, akar, daun, isi buah dan bijinya, selama berabad-abad lamanya telah menjadi penawar bagi suku Indian di Amerika Selatan untuk menyembuhkan : sakit jantung, asma, masalah berkaitan hati dan rematik. Dengan bukti-bukti ilmiah yang minimum, perusahaan yang mengumpulkan dana dan sumber usaha manusia yang sangat besar bagi tujuan melakukan penyelidikan dan berbagai ujian. Hasilnya sangat menakjubkan. Graviola secara ilmiah telah terbukti sebagai agen pembunuh sel kanser yang berkesan !
Tapi… kisah Graviola hampir berakhir disini. Kenapa?
Dibawah undang-undang persekutuan, sumber bahan semulajadi untuk ubat adalah DILARANG dipatentkan.
Perusahaan menghadapi masalah besar dan mereka berusaha sedaya upaya dengan pembiayaan sangat besar untuk membuat klon tiruan dari Graviola ini agar ianya dapat dipatentkan sehingga dana yang dikeluarkan untuk penyelidikan dan ujian dapat dituntut dan bahkan mengaup keuntungan besar. Tapi usaha ini tidak berhasil kerana Graviola tidak berjaya diklon. Perusahaan gigit jari setelah mengeluarkan dana jutaan dolar untuk usaha penyelidikan mereka.
Ketika mimpi untuk mendapatkan keuntungan besar beransur-ansur pudar, kegiatan penyelidikan juga turut berhenti. Lebih parah lagi, perusahaan menutup projek ini dan memutuskan untuk TIDAK menerbitkan hasil penyelidikan ini.
Beruntunglah, ada salah seorang ilmuwan dari kumpulan penyelidik tidak sanggup melihat kekejaman ini terjadi. Dengan mengorbankan kerjayanya, dia menghubungi sebuah perusahaan yang biasa mengumpulkan bahan-bahan bersumberkan semulajadi dari hutan Amazon untuk penghasilan penawar.
Ketika para pakar penyelidik dari Institut Sains Kesihatan mendengar berita keajaiban Graviola, mereka mulai lakukan usaha penyelidikan. Hasilnya sangat mengejutkan. Graviola terbukti sebagai pohon pembunuh sel kanser yang berkesan.
The National Cancer Institute mulakan penyelidikan ilmiah yang pertama pada tahun 1976. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu Graviola mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Sayangnya hasil ini hanya untuk keperluan dalaman dan tidak dihebahkan.
Sejak 1976, Graviola telah terbukti sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza.
Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan, mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam Graviola, mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10,000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan terapi kemo!
Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun Graviola mampu membunuh sel kanser secara berkesan, terutama sel kanser: Prostat, Pankreas, dan Paru-paru.
Setelah hampir 7 tahun tidak ada berita mengenai Graviola, akhirnya berita keajaiban ini pecah juga, melalui informasi dari Lembaga-lembaga seperti disebutkan terdahulu.
Kisah lengkap tentang Graviola, dimana memperolehnya, dan bagaimana cara memanfaatkannya, dapat dijumpai dalam Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers, Safe as Mother’s milk, sebagai bonus istimewa percuma terbitan Health Sciences Institute. Sekarang anda tahu manfaat durian belanda yang luar biasa ini. Rasanya manis-manis masam begitu menyegarkan. Buah yang 100% semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan. Sebarkan maklumat berharga ini kepada keluarga, saudara, sahabat dan teman yang anda kasihi.
Sumber : http://farmashealth.blogspot.com/

DUA WANITA IDOLA KU

Pegawai Daerah Kota Marudu Pn.Luvita Koisun dan ADUN N.5 Tandek YB.Puan Anita Baranting..

5 Tips Menghilangkan Kedutan

Adakah kedutan itu proses penuaan biasa yang berlaku selari dengan umur seseorang? Ramai antara kita sedaya upaya akan cuba menghilangkan kedutan ini dengan pelbagai cara. Jika anda masih tercari-cari cara yang sesuai untuk mendapatkan kulit muda yang tegang dan anjal, pastikan anda membaca & mencuba 5 cara mudah untuk mendapatkan kulit tegang dan anjal. Berkemungkinan salah satu daripadanya adalah yang terbaik & sesuai dengan anda:
  1. Mengambil makanan/minuman yang berkolagen: Kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang secara semulajadi di dalam tubuh anda. Kolagen termurah & terbaik di pasaran yang sangat memuaskan hati saya adalah Cocoa Collagen Power Plus. Tahukah anda kepentingan kolagen itu sebenarnya adalah sama seperti pentingnya meminum air yang secukupnya setiap hari.
  2. Memakai krim anti kedut: Pilihlah krim anti kedut yang paling sesuai dengan kulit anda. Untuk mendapatkan yang terbaik dapatkan nasihat pakar kulit & kecantikan professional. Ingat, yang mahal tidak semestinya yang terbaik.
  3. Memakai krim sinaran anti UV: Sinaran cahaya matahari yang berpanjangan juga boleh menyebabkan kedutan pada kulit anda. Sebaiknya tiap kali keluar rumah pakailah krim sinaran anti UV yang mempunyai kadar SPF yang tinggi
  4. Suntikan Vitamin/Kolagen: Kesannya adalah hampir sama dengan pengambilan kolagen di dalam makanan/minuman setiap hari. Cuma suntikan adalah mahal & terpaksa menanggung sakit. Untuk memastikan kesannya berpanjangan suntikan mesti diulang dalam tempoh masa tertentu.
  5. Jaga pemakanan: Banyakkan makan sayur & buah-buahan. Juga meminum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.
Jadi tempahlah Cocoa Collagen anda hari ni! :)

AKU DI PUSARA KAKAK LOLI

31 Mei 2011 - Kenduri mendiang Kakak Loli di Kg.Pinawantai... semoga mendiang aman sejahtera di sana.. Kami sangat merindui mu Kak...

3HEROES DAN BAPA DI TAGIBANG

Program Outreach UMS yang berlangsung di sekolah ku baru2 ini memberikan aku kesempatan untuk mengajak bersama anak2 ku ke sekolah. Dalam masa yang sama, suami juga terlibat dalam kumpulan JPAM yang dijemput bersama untuk menyertai Program ini kerana kenderaan JPAM yang digunakan untuk masuk ke sekolah pedalaman ini..

RIP - BELOVE SISTER KAKAK LOLI

Pemergian mu tak akan pernah dilupakan.
Rest In Peace my dear sister...

PROGRAM OUTREACH UMS DI SK.TAGIBANG, KOTA MARUDU 2011

Program Outreach Penandaarasan Pendidikan di SK.Tagibang yang berlangsung dari 27-30 Mei baru2 ini banyak membuka minda dikalangan murid2 dan ibubapa.
Program ini dikendalikan oleh mahasiswa dan Mahasiswi yang mengambil Master di UMS.
Sesungguhnya kehadiran mereka dengan membawa program sebegini sangat bermakna kepada kami yang bertugas di sekolah pedalaman.
Semoga program ini akan menambahkan lagi motivasi murid2 dan ibubapa terhadap kepentingan pendidikan untuk masa depan.
Kami sangat2 mengharapkan supaya selepas ini akan lebih ramai pihak2 yang akan membuat program kemasyarakatan, pendidikan di sekolah ini.

>