Bahan-bahan:
50gm lobak merah | hiris nipis bulat
80gm cendawan tiram | rendam dan potong kecil
1 paket jagung muda | dipotong serong
80gm bebola ikan | dibelah dua
1 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
Garam secukup rasa
Bahan perasa secukupnya
Air secukupnya
Hiasan:
Bawang goreng dan daun sup secukupnya
Cara memasak:
1. Panaskan minyak di dalam periuk, tumis bawang yang dimayang halus tadi sehingga kekuning-kuningan.
2. Masukkan air, lobak merah dan jagung muda. Biarkan ia empuk seketika
3. Selepas itu masukkan cendawan tiram dan bebola ikan. Kacau rata.
4. Akhir sekali masukkan bahan perasa dan garam secukup rasa. Kacau.
5. Angkat dan hidangkan ketika ia masih panas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan