Bahan-bahan:
6 biji bebola ikan
6 biji bebola sotong
6 biji bebola udang
6 biji bebola daging
6 biji tomato ceri
Lidi secukupnya
Bahan Sos:
2 sudu makan sos tomato
1 sudu makan sos HP
1 sudu makan sos worcestershire
1 sudu teh sos cili
4 sudu makan air
Garam, gula dan serbuk lada sulah secukup rasa
Cara memasak:
1. Cucuk kesemua bebola pada lidi dan cucukkan tomato ceri di bahagian paling hujung. Lakukan sehingga habis.
2. Panggangkan bebola tersebut sehingga masak. Asingkan.
3. Untuk menyediakan bahan sos pula, campurkan kesemua bahan sos di dalam periuk dan didihkan sehingga pekat. Perasakan.
4. Akhir sekali, tuangkan sos ke atas sate bebola tadi atau dihidangkan secara berasingan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan